Ηέλτιος Net

Αγαπητοί φίλοι,
Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.
Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.
Μίκης Θεοδωράκης (1-12-2010)
Share |

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΣΠΙΘΑ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: Ποιοί δεν μπορούν ν’ αντέξουν σήμερα τη συμπόρευσή τους με άλλους πατριώτες;

ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ - από τον "Σπίθα Μόνος μου"

Με αφορμή τόσο το κείμενο περί οργανωτικού για την παραίτηση Δημητροκάλη, όσο και την επιστολή αποχώρησης του Δημήτρη Καζάκη, θα ήθελα να πω τα εξής:

Κατ' αρχάς σε ότι αφορά στις "λεπτομερείς" εξηγήσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση, θα έπρεπε, φίλε Δημήτρη, να λάβεις σοβαρά υπ' όψιν τι συμβαίνει στις Σπίθες, εκεί όπου γίνεται η πραγματική ζύμωση, στοιχείο που θα σε βοηθούσε να ξεφύγεις από τις ονειροπόλες επιδιώξεις, εφ'όσον το εγνώριζες! Φυσικά δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζεις τι συμβαίνει μέσα στις Σπίθες αφού δεν είχες καμμία συμμετοχή! Εάν παρακολουθούσες κάποιες συνελεύσεις θα είχες την ευκαιρία, όχι μόνο να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι το μέγεθος των τριβών και της αντίδρασης στην όποια τάση "καπελώματος" της κίνησης, αλλά και το πόσο δύσκολο είναι να κινητοποιήσεις τους Έλληνες ξυπνώντας τους από τον λήθαργο του καναπέ στον οποίο βρίσκονται εδώ και δεκαετίες!

Αντίθετα ήξερες να μιλάς από άμβωνος στην πλάτη του ονόματος του οποίου όπως λες χαρακτηριστικά ήθελες "να διαφυλάξεις την υστεροφημία"... Μόνο που δεν μας είπες περίπου πότε υπολογίζεις την ημερομηνία "αναχώρησης" της φυσικής παρουσίας του Μίκη Θεοδωράκη, γιατί απλούστατα ξέρουμε όλοι πάρα πολύ καλά, ότι αυτός που νοιάζεται για την υστεροφημία ενός προσώπου, είναι εκείνος που σκοπεύει να την εκμεταλλευτεί και ως είναι φυσικό προετοιμάζει το έδαφος για την στιγμή που θα αναλάβει τα ηνία! Ο μόνος αρμόδιος να ασχοληθεί με την υστεροφημία του είναι ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης. Αυτά ως προς τα περί "ιερού λείψανου"...

Στην επιστολή της 1ης Απρίλη με την απομάκρυνση Δημητροκάλη, μίλησες για ένα κίνημα στρατηγών εξυμνώντας τους "ατίθασους" και τους "ανυπάκουους", χωρίς όμως να μας πεις με ποιό τρόπο θα μπορέσουν όλοι αυτοί οι "στρατηγοί" να συντονιστούν... Και επειδή δεν είναι ούτε λογικά, ούτε ιστορικά, ούτε πραγματικά εφικτό να υπάρξει συντονισμός και συννενόηση ανάμεσα σε τόσες διαφορετικές και πολλές φορές εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, ήταν φυσικό επόμενο στην κατάλληλη στιγμή, να φέρεις ένα οργανωτικό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των σκοπιμοτήτων σου, το οποίο μετά από τόση σύγχιση και ταλαιπωρία, θα δέχονταν όλοι ως μάννα εξ ουρανού! 

Ό,τι λοιπόν είχες γράψει σε εκείνη την ανήθικη και ανέντιμη επιστολή, ήταν βασισμένο σε ένα κομψά διατυπωμένο "διαίρει και βασίλευε" και πραγματικά η τελευταία πράξη του προσωπικού σου δράματος, απέδειξε την "ποιότητα" και την "εντιμότητά" σου, με το να χαρακτηρίσεις "εκκολαπτώμενους μελανοχιτώνες" όλους εκείνους που έχουν παρατήσει δουλειές, οικογένειες, διασκέδαση, υποχρεώσεις, για να ριχτούν με όλες τις δυνάμεις τους στον τιτάνιο αγώνα της αφύπνισης του Ελληνικού λαού. Κι αν ισχυριστείς ότι δεν εννοούσες μελανοχιτώνες όλους τους Σπιθιστές, αυτό σημαίνει ότι τους θεωρείς κατ' ουσίαν ανίκανους να αντιληφθούν την εξαπάτηση την οποία υφίστανται μιας και θα λειτουργήσουν ως "ξενιστές" για τα μελανοχιτώνια allien!

Και τώρα, έρχεσαι με την επιστολή αποχώρησής σου να εφαρμόσεις την ναζιστική τακτική του "ρίξε, ρίξε λάσπη όλο και κάτι θα μείνει", αποδεικνύωντας για άλλη μια φορά ότι μας θεωρείς τόσο ανόητους, τόσο ανεγκέφαλους, ώστε να μην προβληματιστούμε έστω και ελάχιστα στο απλούστατο ερώτημα: Αφού τα ήξερες γιατί δεν μας ενημέρωνες; Γιατί ακόμα και στην παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στην Κερατέα στεκόσουν πίσω του σε περίοπτη θέση, ώστε να σε βλέπουν όλοι; Τι έκανες Δημήτρη; Επιθεωρούσες τα πέραν του Ατλαντικού παράλια;

Ξέρε λοιπόν το εξής... Όσες συμβουλευτικές και αν γίνουν, όσοι και αν μετάσχουν σε αυτές, όσο "ψηλά" και αν βρίσκονται, τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν εκείνοι που σηκώνουν στους ώμους τους το φορτίο της αφύπνισης του Έλληνα Πολίτη. Αυτοί που καθημερινά ανεξαρτοποιούνται και ελευθερώνουν από μέσα τους τεράστια ποσά αγάπης γι αυτή την κίνηση, για τους συναγωνιστές τους, για την Ελλάδα! Γιατί αυτή η κίνηση στηρίζεται σε άντρες, όχι σε εξανδράποδα που θεωρούν εαυτούς φυσικούς ηγέτες ηλιθίων! Αυτοί που θα ξεπεταχτούν από αυτή την Κίνηση θα είναι πραγματικές Σπίθες, με τέτοιο φορτίο που θα μπορούν να ανάψουν πυρκαϊές και να μεταλαμπαδεύουν τις ιδέες της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας, πύρινες, όπως πραγματικά πρέπει να είναι κι όχι προσαρμοσμένες σε αναχρονιστικές τακτικές ΕΑΜικού τύπου! Οι νέοι ηγέτες θα είναι ηγέτες λαϊκοί και σύγχρονοι, ηγέτες με κύριο χαρακτηριστικό να ενώνουν τον λαό, όχι λάγνοι εραστές σπαρακτικών εμφύλιων αναμνήσεων!Γι αυτό λοιπόν εμείς, οι Σπιθιστές κάθε Σπίθας, που ξέρουμε καλά τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για μία ιδέα με ό,τι έχεις και δεν έχεις, σου λέμε πολύ απλά "άντε γειά"... Φτιάξε το Ε.Α.Μ που φαντάζεσαι.  Κυνήγα το όραμά σου που σε θέλει να ηγείσαι σαν άλλος Δον Κιχώτης ενός κινήματος που θα κυνηγά τους ανεμόμυλους των "πέραν του Ατλαντικού ιδρυμάτων" ή ακόμα και εξωγήϊνους, μιας και δεν αποκλείεται αύριο να πεις ότι και αυτοί επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την Σπίθα για να εκκολάψουν τα μικρά τους...

Τα πρόσωπα είναι αγγελιαφόροι... Οι ιδέες είναι τα χαρακώματα και μόνο κιοτήδες το σκάνε απ' αυτά!  Έτσι έκανες κι εσύ! Τόσκασες όταν είδες ότι δεν ευοδώνουν τα σχέδιά σου και τόκανες μόνο και μόνο για να διατηρήσεις την αίγλη σου στους άλλους, τους "δικούς σου" ! Για να κρατήσεις το τσιφλίκι σου και να επιφέρεις άλλη μία διάσπαση, άλλο ένα σοκ στα αλλεπάλληλα που έχουμε υποστεί μέσα σε αυτούς τους 5 μήνες!

Εμείς φίλε Δημητράκη, βάλαμε την υπογραφή μας στην Ιδρυτική Διακήρυξη και δεν την παίρνουμε πίσω! Αυτό, είναι καλό να το γνωρίζουν όλοι απο τώρα και στο εξής γιατί είναι η μόνη πραγματικότητα και το πεδίο που θα δώσουμε όλες τις μάχες! Εντός και εκτός!

Για μας, το δικό σου Ε.Α.Μ. δεν σημαίνει τίποτε άλλο, από την φράση...

Επαιξα Ατιμα Μίκη...


ΠΗΓΗ : http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=632