Ηέλτιος Net

Αγαπητοί φίλοι,
Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.
Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.
Μίκης Θεοδωράκης (1-12-2010)
Share |

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ-Καβγάς Δούρου Κοντογιώργη



Ένα πολιτικό σύστημα που  μας έχει δοθεί  εκ των άνω  και  δεν αντέχει στη δημόσια κριτική θα λειτουργεί   πάντα με εκπροσώπους   με τέτοια ναρκισσιστική  συμπεριφορά  που  υπηρετεί την κομματοκρατία  και την επανεκλογή τους. Ακόμα και την ώρα  της ψυχορραγήματος   της  χώρας  τα κόμματα και οι εκπρόσωποί τους θα αρνούνται  σθεναρά  να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης  που τους αναλογεί  (γιατί οι ευθύνες δεν ανήκουν  αποκλειστικά στις κυβερνήσεις αλλά και στις αντιπολιτεύσεις) και θα επιτίθενται με τον τρόπο που είδαμε σε όποια επιστήμη τους ζητά το λόγο κι αμφισβητεί την εξουσία τους. Αλλά ως πολίτες,  παρότι μας έχουν  θεσμικά αποκλεισμένους   να αποφασίζουμε  ποιούς θέλουμε στη  λίστα  των ψηφοδελτίων  και να   ελέγχουμε το έργο και   τις παραλήψεις τους (αλήθεια, πού  ήσαν όλοι και πώς αντέδρασαν όταν άκουγαν την κ. Μπενάκη, προσφωνώντας  τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, να  προαναγγέλλει  τα δεινά μας;), ωστόσο όλους αγόγγυστα   τους  ακριβοπληρώνουμε να διαβουλεύονται  για να λύσουν τα προβλήματα της χώρας. Αλλά πώς να λύσουν τα προβλήματα  όταν  δεν  δέχονται ν’ ακούσουν?

The New School on FORA.tv



2013 MARATHON CONCENTRATION 14 APRIL 2013 -SAKKAS-2

2013 MARATHON CONCENTRATION 14 APRIL 2013 -DORA KRITIKOPOULOU