Ηέλτιος Net

Αγαπητοί φίλοι,
Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.
Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.
Μίκης Θεοδωράκης (1-12-2010)
Share |

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Καθ. Οικονομίας Ανδρέας Αθηναίος: Αυτό που χρωστάμε είναι μόνο 40 δις!


Βαρουφάκης

Κώστας Τσιαντής-Μπορούμε (5-2-2012)


 Αγαπητοί συμπολίτες ,

1. Η ΑΠΕΙΛΗ.  Η συνέχιση της   παρουσίας  στην πατρίδα μας της Τρόικας και της συγκυβέρνησης Παπαδήμου ξεπερνά πλέον κάθε λογική και μας απειλεί με αφανισμό. Κινδυνεύει με διάλυση το έθνος μας, στρώνεται ο δρόμος για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την κατάσχεση του εθνικού πλούτου, κινδυνεύει  η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων (σπίτια και γη) καθώς με τις συνεχείς φόρο-επιδρομές  και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων ΔΕΝ θα μπορούμε να εκπληρώνουμε  πλέον τις    υποχρεώσεις μας, και η εφορία θα  ρθει να τα κατάσχει υπέρ των Δανειστών.
  ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ. Και βέβαια η κατάσταση αυτή δεν προέκυψε τυχαία.   Χρειάστηκε να κλείσουμε επί δεκαετίες τα μάτια μας μπροστά στη θηλιά που μας ετοίμαζαν: Πρώτα με τη διόγκωση του δημοσίου χρέους, όχι για παραγωγικούς σκοπούς αλλά για μια πλασματική ευημερία με δανεικά. Κι έπειτα, με τη μετατροπή από τον Παπανδρέου -μέσα στη συγκυρία της αμερικάνικης κρίσης- του ελληνικού χρέους, σε κρίση δανεισμού.
   Οκτώβριος του 2009 και την ώρα που ο Κύριος αυτό διακήρυσσε πώς λεφτά υπάρχουν, την ίδια ώρα συνομιλούσε με τον Στρος Καν και ετοίμαζε την παράδοση της χώρας μας στα νύχια της Τρόικας και του ΔΝΤ, το οποίο έφερε μαζί με τη Μέρκελ στην Ευρώπη.
     Και για να δικαιολογήσουν αυτή την παράδοση, άρχισαν να δημιουργούν κλίμα καταστροφολογίας εις βάρος μας στις διεθνείς αγορές. Παρομοίωσαν την Ελλάδα με τιτανικό που βουλιάζει, μας κατηγόρησαν ποικιλοτρόπως και ανέβασαν τα spreads από τις 200 μονάδες στις 2000 και 3000 μονάδες, αποκλείοντας την Ελλάδα από τις αγορές και βάζοντάς την ως πρόβατο επί σφαγή στο μαντρί της παγκοσμιοποίησης, στο μαντρί του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου.
  ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. Και δεν έπραξαν τα παραπάνω με νόμιμο τρόπο. Ενήργησαν πραξικοπηματικό, παρακάμπτοντας ουσιαστικά τη Βουλή και παραβιάζοντας το σύνταγμα και  τις αρχές δικαίου.
  Έτσι, και χωρίς αρκετοί από μας να το καταλάβουμε, άνοιξαν την κερκόπορτα  με το οποίο η  πατρίδα μας βρέθηκε υπό καθεστώς ξένης κατοχής, ψευδεπίγραφης Δημοκρατίας και  περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας. Να είχαν άραγε διαβάσει το Μνημόνιο και τις Συμβάσεις Δανεισμού οι  Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου? Ας βγουν να μας πουν, όπως έκανε ο κ. Χρυσοχοίδης,   για να ξέρουμε. Γιατί δεν είναι μακριά η ώρα της Δικαιοσύνης και της πληρωμής.
   ΤΟ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΠΝΕΥΜΑ. Σ’ αυτόν τον κατήφορο έσπρωξαν τη χώρα. Ωστόσο, αγαπάει ο θεός τον κλέφτη, αλλ’  αγαπάει και το νοικοκύρη –όπως λέει ο λαός μας. Έτσι που, παρότι οι δυνάμεις της ξένης εξάρτησης βυσσοδομούσαν απ’ τις τηλεοράσεις προπαγανδιστικά υπέρ του Μνημονίου, βρέθηκαν  Έλληνες που οσμίστηκαν  από νωρίς το κακό και δεν δίστασαν να το καταγγείλουν και να σταθούν  απέναντί του.
     Ένας Μεγάλος Έλληνας ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης,  και μαζί του  ο διακεκριμένος συνταγματολόγος Γεώργιος Κασιμάτης, ο οποίος  μετά από εξονυχιστικό έλεγχο των δανειακών συμβάσεων που υπέγραψαν οι κυβερνώντες, βγήκε μαζί με το Μίκη  για να καταγγείλουν δημόσια, ότι το  Μνημόνιο και οι Συμβάσεις Δανεισμού δένουν την Ελλάδα χειροπόδαρα, καταλύουν την εθνική κυριαρχία, την υποθηκεύουν  και αντί να δίνουν λύση οδηγούν το λαό μας στην εξαθλίωση. 
    ΣΠΙΘΑ. Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και τους μηχανισμούς που την παράγουν κατήγγειλε ο Μίκης Θεοδωράκης με την ιστορική Διακήρυξη που εκφώνησε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την  1η Δεκεμβρίου 2010. Δεν στάθηκε η Διακήρυξη αυτή απλά στην καταγγελία. Αποκάλυψε τους μηχανισμούς που υπονομεύουν και κρατούν την χώρα μας εξαρτημένη ενώ συνάμα  προδιέγραψε την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε για την έξοδό μας απ’ την κρίση και την  αλλαγή πολιτικής που απαιτείται για την αναγέννηση της Ελλάδας- μιας Ελλάδας της Δημιουργίας, της Δημοκρατίας, της Ειρήνης, της κοινωνικής Δικαιοσύνης,  και του Πολιτισμού
   Η διακήρυξη εκείνη αποτέλεσε την ιδρυτική πράξη του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών ΣΠΙΘΑ που  με τις ομιλίες του Θεοδωράκη και τη δράση των Σπιθιστών απλώθηκε σταδιακά  σε όλη την Ελλάδα. Το ΚΑΠ πραγματοποίησε το Δεκέμβρη του 2011  το 1ο του Συνέδριο στην Καβάλα όπου εκλέχτηκαν τα όργανα της ηγεσίας του και ψηφίστηκε η  Πολιτική του Πρόταση για τον τόπο.
    
     ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ.  Είναι γεγονός ότι τα   κινήματα που αντιστάθηκαν στο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο (Ιούλιος 2011) δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση Παπανδρέου ούτε ν’ αποτρέψουν τους κατάπτυστους  σχεδιασμούς της Τρόικας για τον τόπο. Ωστόσο, η παρουσία των κινημάτων υπήρξε καταλυτική για την αφύπνιση και αγωνιστική κινητοποίηση του λαού και την ανάκτηση στο λεξιλόγιό μας της λέξης έθνος, πατρίδα.
 Αρχές Νοέμβρη απομακρύνθηκε από την εξουσία ο ολίγιστος πρωθυπουργός, αφού πρώτα έσυρε- κατ’ εντολή των αφεντικών του- τη Νέα Δημοκρατία στη συγκυβέρνηση.  Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ  με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Παπαδήμο δεν ενέκοψε δυστυχώς το δρόμο της χώρας προς την καταστροφή. Δεν αξίωσε την επαναδιαπραγμάτευση καμιάς δανειακής σύμβασης. Αντίθετα αξίωσε την ευρύτερη δυνατή νομιμοποίηση για την υπερψήφιση του Πολυνομοσχεδίου  (τέλος Γενάρη του 2012)  με το άρθρο 7 του οποίου ξεπουλιέται  όλη η χώρα και  το μέλλον μας παραδίδεται στους πιστωτές.
   Πιο συγκεκριμένα:  Όλη η αμύθητη ιδιωτική περιουσία του δημοσίου και των κάθε λογής Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) μεταβιβάζεται πραξικοπηματικά και με μια μονοκονδυλιά στο περίφημο Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου (Ταμείο), στο οποίο περιέρχονται  ανεπιστρεπτί τα πάντα: Ακίνητη και κινητή περιουσία, άυλα δικαιώματα, εμπράγματα δικαιώματα, δικαιώματα αξιοποίησης, εκμετάλλευσης κ.λ.π. Όλα δηλαδή τ’ ασημικά βγαίνουν στο σφυρί μαζί με την  εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών  της χώρας καθώς και την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των φυσικών και πολιτιστικών της μνημείων.
   Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία, στο  αθλιέστερο προτεκτοράτο! Τι άλλο ψάχνουν τώρα? Να  ψηφίσουν  το κούρεμα, το λεγόμενο PSI, και συνάμα το Μνημόνιο 2, δηλαδή ακόμη σκληρότερα, ακόμη πιο επώδυνα, ακόμη πιο άδικα μέτρα λιτότητας και παράλληλα την υιοθέτηση για όλες τις συμβάσεις δανεισμού (παλιές και καινούργιες) του Αγγλικού Δικαίου και την νομιμοποίηση μέσα από το 2ο Μνημόνιο του 1ου  Μνημονίου και της 1ης Δανειακής Σύμβασης που δεν είχαν την τόλμη να φέρουν στη βουλή και βρίσκεται ουσιαστικά  στον αέρα.
      Και όλα αυτά για να μας υποσχεθούν πώς το 2020 το χρέος θα βρίσκεται  στο 120% του ΑΕΠ, δηλαδή όσο ήταν το 2009. Και όλα αυτά για ν’αποκτήσουν οι δανειστές περισσότερες εγγυήσεις, να δεσμεύσουν όσο το δυνατό περισσότερο δημόσιο πλούτο και να βάλλουν όσο το δυνατό περισσότερες δημόσιες επιχειρήσεις στο μαύρο Ταμείο.
    Κι αναρωτιόμαστε: Πώς είναι δυνατόν να αποδέχεται κανείς αυτό τον παραλογισμό? Πώς είναι δυνατόν να συνεχίζει να παίρνει κανείς μεγαλύτερες δόσεις από ένα φάρμακο που αποδείχνεται θανατηφόρο?

2.  Δυστυχώς, σήμερα, οι Έλληνες δεν βρίσκουμε εύκολα απάντηση στα όσα προδοτικά έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται, ούτε στα όσα ζητούνται από τους ξένους. Γι αυτό το λόγο το πρώτο μέρος αυτής της συνάντησης θα το αφιερώσουμε στην ανάλυση των οικονομικών που ορίζουν τη μορφή του πολέμου που έχει εξαπολυθεί  ενάντια στη χώρα μας.
    Είμαστε ευτυχείς από την άποψη αυτή που βρίσκονται σήμερα μαζί μας ειδικοί οικονομολόγοι και αναλυτές που πέρα από την ηγετική θέση τους στο Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών θα μας βοηθήσουν να διευκρινίσουμε τα σκοτεινά σημεία  του σύνθετου παιχνιδιού που παίζεται στον κόσμο της σύγχρονης οικονομίας και πολιτικής και που ορίζουν με  τραγικό τρόπο τη ζωή μας.
  Θα παρακαλέσω  τον

ΙΙ
Αγαπητοί συμπολίτες και πατριώτες,
1. Η προηγούμενη συζήτηση πιστεύω πως μας βοήθησε να διαλευκάνουμε  κρυμμένες όψεις του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε και το οποίο είναι πρόβλημα οικονομικό, εθνικό, κοινωνικό, πολιτισμικό και πολιτικό συγχρόνως.  Γνωρίζουμε πως η παγκοσμιοποίηση και η διεθνής του χρήματος, όπως εκφράζεται με την Τρόικα και τις κυβερνήσεις του Μνημονίου,  επιτίθενται εναντίον του επιπέδου ζωής του λαού και συγχρόνως εναντίον του έθνους- κράτους, το οποίο αποτελεί σήμερα το τελευταίο ανάχωμα της άμυνας των ελεύθερων λαών.
  Αυτός είναι ο λόγος, που με κάνει να υπογραμμίσω, στη διακήρυξη για την Ελληνική λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση, τούτα τα λόγια:
«Σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες επιφορτιζόμαστε  όλοι με την ίδια ευθύνη και τα ίδια δικαιώματα, ανεξάρτητα από επαγγελματικές, οικονομικές, μορφωτικές και άλλες ιδιότητες,  για την οργάνωση ενός αγώνα που θα είναι ουσιαστικά μια καθολική αντίσταση  απέναντι στο σημερινό Σύστημα Εξουσίας με σκοπό να απαλλάξουμε τη χώρα μας από την παρουσία του και στη θέση του να προσφέρουμε στον Λαό μας αξιοπρέπεια, ευημερία, κοινωνική πρόοδο. Να του προσφέρουμε τη δυνατότητα να πάρει τη Μοίρα του στα δικά του χέρια μέσα στα πλαίσια μιας όσο γίνεται περισσότερο πραγματικής και Δίκαιης Δημοκρατίας.
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει παράλληλα να παλεύουμε για την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, που ποδοπατούν οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους μέσα και έξω από τη χώρα μας. Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μας θα πρέπει να έχει απολύτως σαφές περιεχόμενο: ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 
Επομένως στόχος μας θα πρέπει να είναι, να φύγουν οι ξένοι της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που μπροστά τους σκύβουν το κεφάλι τα δύο κόμματα εξουσίας, επαιτούν όλο και πιο πολλά δάνεια και τους καλούν να μας κυβερνήσουν αδιαφορώντας για τις επόμενες γενιές που από τώρα τις γονατίζουνε για πολλές δεκαετίες μπροστά στα υπέρμετρα βάρη των τόκων.
Όσον αφορά  τα χρέη που μας φόρτωσαν και μας φορτώνουν με απάνθρωπους όρους, εμείς τα αρνούμεθα ρητά και κατηγορηματικά.
Αυτοί είναι με λίγα λόγια οι στόχοι ενός Μετώπου για την Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση, που σας καλούμε να οργανώσουμε όλοι μαζί.
Αυτό που προέχει σήμερα δεν είναι η επιδίωξη των  επί μέρους ατομικών, κομματικών ή άλλων εγωιστικών επιδιώξεων αλλά η  συστράτευση όλων μας -μέσα σε κλίμα συλλογικότητας και  ισότητας- στο δικό μας «Χρέος», που είναι το Χρέος προς τον Λαό μας και την Πατρίδα μας».

2.  Η κατάκτηση αυτών των στόχων είναι το πρώτο. Από κει και πέρα η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση θα είναι ελεύθερη να προχωρήσει στους καινούριους στόχους.
Μετά την εγκαθίδρυση μιας Κυβέρνησης Ανεξαρτησίας, πραγματικής Δημοκρατίας, Κοινωνικής Δικαιοσύνης, η αλλαγή του Συντάγματος και όλα τα υπόλοιπα μεγάλα και ζωτικά μας θέματα, όπως η Εθνική μας Άμυνα, η ανόρθωση της χώρας με την οικονομική της ανάπτυξη και η αναδιοργάνωση του κράτους σε σύγχρονες βάσεις, οι διεθνείς μας σχέσεις, η μόρφωση των πολιτών και η άνοδος του βιοτικού μας επιπέδου, θα είναι αντικείμενα του επόμενου μεγάλου βήματος που θα αποφασίσει μέσα στις νέες συνθήκες πραγματικής Δημοκρατίας ο κυρίαρχος λαός ύστερα από ελεύθερες εκλογές.
Τότε θα έχουμε την «πολυτέλεια» να διαλέξουμε τους διαφορετικούς δρόμους που επιβάλλει η θέση του καθενός στην κοινωνία και τα πολιτικά του ιδεώδη.

Συμπολίτες και Συμπατριώτες
1. Υπάρχει λύση.
Αρκεί να βγάλουμε  την       ανασφάλεια, την απόγνωση και την κατάθλιψη που φώλιασαν μέσα στο σπίτι μας. 
Αρκεί να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας και ανακαλύψουμε ξανά την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
Αρκεί να εμπιστευτούμε τη λογική, την επιστήμη και τις αρετές μας
Αρκεί να σφυρηλατήσουμε την  παλλαϊκή ενότητα και να  χαλυβδώσουμε το πατριωτικό αγωνιστικό φρόνημά μας. 
ΟΧΙ- Δεν θα παραμείνουμε άλλο με σταυρωμένα χέρια.
ΟΧΙ- Δεν θα δεχτούμε άλλο να προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και τη λογική μας.
Θα τους διώξουμε. Θα τους ξεμπροστιάσουμε. Δεν μπορούν άλλο να μας κοροϊδεύουν με τοκογλυφικά δάνεια και εξαρτήσεις.
2. Αυτός ο λαός γνωρίζει.  Και γνωρίζει γιατί αγωνίστηκε για την Ελευθερία. Και γνωρίζει γιατί μόχθησε. Και γνωρίζει γιατί  ξόδεψε  τον ιδρώτα του για να μάθει τα παιδιά του γράμματα. Και τάμαθε.  
Κι έφτιαξε επιστήμονες ώστε να μην  μπορεί να μας κοροϊδέψει ο κερδοσκόπος, ο τραπεζίτης, ο Σόρος ή η Μέρκελ.
Κι έφτιαξε επιστήμονες που μπορούν να βρουν που πήγαν τα χρήματα και που πάνε τόσο δάνεια που φορτώνουν στην πλάτες μας και στις πλάτες των παιδιών μας.
Κι έφτιαξε συνταγματολόγους που μπορούν να τους ξεμπροστιάσουν και ν΄ αποδείξουν το πραξικόπημα που συντηρούν επί δυο χρόνια τώρα στην πατρίδα μας καθώς και την κατάλυση κάθε αρχής δικαίου.
Κι έφτιαξε μηχανικούς που μπορούν να προσεδαφίσουν άνθρωπο στον Άρη.
Κι έφτιαξε γιατρούς που τιμούν  τον  Ιπποκράτη.  
Κι έφτιαξε τεχνίτες και μαστόρους που μπορούν να φτιάχνουν νέους Παρθενώνες.
Και γέννησε αθλητές που μπορούν να φορούν τον κότινο της δόξας. 
Και γέννησε αγωνιστές και ήρωες της  Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης.
Και γέννησε απ’τα σπλάχνα του της Τέχνης ανυπέρβλητους Δημιουργούς που μπορούνε να μιλάνε με τους θεούς στην Επίδαυρο, να λένε στη ζωή- στον κόσμο τον μικρό και τον μέγα- «άξιον εστί»  και  ν’  αναδείχνουν  τη συμπαντική αρμονία μέσα απ΄τον ήχο της μουσικής τους.

Συμπατριώτες
3. Είμαστε ανεξάρτητοι πολίτες. Αυτό σημαίνει ότι: Διατηρούμε ο καθένας τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις -όπως ο κάθε υπεύθυνος πολίτης. Όμως σ' αυτές τις επικίνδυνες για το Λαό και την Πατρίδα συνθήκες τοποθετούμε ως πρώτο και μέγιστο καθήκον μας την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας απέναντι στις δυνάμεις της ξένης εξάρτησης.
Γι' αυτόν τον υπέρτατο σκοπό, αφήνουμε κατά μέρος τις όποιες διαφορές μας  και συμπορευόμαστε  όλοι στο μέτωπο Ε.ΛΑ.Δ.Α για την ΕΛΛΑΔΑ.  Για την  Εθνική μας Ανεξαρτησία,  την Απαλλαγή μας  από την παρουσία της Τρόικα και του ΔΝΤ, την   οικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, την πολιτιστική και πνευματική μας αναγέννηση, την παραπομπή των υπεύθυνων  στη Δικαιοσύνη, τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων, και για την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής Δημοκρατίας.
Μόνο  η θέληση και η αποφασιστικότητα του Λαού  είναι ικανή να γράψει ιστορία και να κάνει δυνατά τ’ αδύνατα. Μόνο τη θέληση και η πατριωτική συμπόρευση των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πολιτών «μπορούν να δημιουργήσουν μια  Ελλάδα Ανεξάρτητη που να ανήκει στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα».

Κώστας Τσιαντής
Πικέρμι 4-2-2012
Τοπικός ηλεκτρονικός τύπος: http://www.rp-stage.gr/content/index.php?limitstart=60