Ηέλτιος Net

Αγαπητοί φίλοι,
Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.
Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.
Μίκης Θεοδωράκης (1-12-2010)
Share |

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ: ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ- Η ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ- Η ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΜΕΤΡΑ- 1. Παύση πληρωμών στο δημόσιο χρέος. 2. Δημοκρατικός λογιστικός έλεγχος στην τράπεζα της Ελλάδας (ποιούς και πώς θα πληρώσει). 3. Δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχος στις τράπεζες, 4. χρηματικές πλευρές της αλλαγής του νομίσματος: Α) Αλλαγή νομίσματος- 1ευρώ=1 νέα δραχμή, εγγύηση καταθέσεων - 2 μήνες απαιτούνται για την έκδοση χαρτονομίσματος Β) Προσαρμογή συστήματος τιμών πληρωμές Γ) Κόκκινα δάνεια-ανακεφαλαιποίηση τραπεζών ομόλογα και κάπιταλ κοντόλ για ένα διάστημα. Δ) Η νέα δραχμή θα υποτιμηθεί στην ξένη αγορά. Πόσο μπορεί να υποτιμηθεί ως προς τα ξένα νομίσματα? Δυναμική διαδικασία - στην αρχή θα πέσει απότομα και μετά θ'ανεβεί για να ισορροπήσει (μια και το ισοζύγιο πληρωμών της Ελλάδας είναι θετικό) σε σημείο 20-30% λιγότερο. Τι πληθωρισμό θα φέρει η υποτίμηση? Υπολογίζεται στο 10%. Ε) Οσον αφορά τις εξωτερικές συναλλαγές. Χρειαζόμαστε αποθεματικό 10 δις ευρώ. Μπορεί και πρέπει από τώρα να συσσωρευτεί. ΣΤ)Τροφοδοσία αγορών: Τα αγαθά που εισάγουμε τα πληρώνουμε με τις εξαγωγές μας. Σήμερα υπάρχει ισορροπία. Με ποιό τρόπο θα παρέμβουμε για την καλύτερη ιεράρχηση των εισαγωγών. Δεν θα πεινάσουμε, δεν θα μας λείψουν τα φάρμακα,... Ζ) Η έξοδος είναι εφικτή και μπορεί να γίνει ομαλά για την αλλαγή πολιτκής. Η) Απαιτείται Κοινωνική και Εθνική συσπείρωση.