Ηέλτιος Net

Αγαπητοί φίλοι,
Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.
Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.
Μίκης Θεοδωράκης (1-12-2010)
Share |

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011


ΣΠΙΘΑ ΡΑΦΗΝΑΣ- ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Σήμερα, το Έθνος μας γιορτάζει μια μεγάλη ιστορική ημέρα. Το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού, ενάντια στο φασισμό και την κατοχή.
Σήμερα είναι ημέρα μνήμης,  περισυλλογής και αφύπνισης των Ελλήνων.
Τιμάμε όλους εκείνους που αντιστάθηκαν και έπεσαν για την Ελευθερία. Τους χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες που ύψωσαν το ανάστημα τους ενάντια στον Κατακτητή.
Η νίκη της Ελλάδας, κατά της τότε φασιστικής Ιταλίας,  ήταν η πρώτη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων ενάντια στον Άξονα.
Η Εθνική Αντίσταση που ακολούθησε,  επιβεβαίωσε, για μια ακόμα φορά,  ότι οι Έλληνες αγωνίζονται δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους για να ζουν Ελεύθεροι.
Σήμερα, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, τιμώντας τους νεκρούς μας, την ιστορία και τις παραδόσεις μας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον Αγώνα των Ηρώων του Αλβανικού Έπους και της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στην ξένη Κατοχή και την Εξάρτηση.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ