Ηέλτιος Net

Αγαπητοί φίλοι,
Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.
Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.
Μίκης Θεοδωράκης (1-12-2010)
Share |

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Κίνηση για τον Τερματισμό της Τουρκικής Εισβολής στη Συρία

Ιδρύεται η Κίνηση για τον Τερματισμό της Τουρκικής Εισβολής στη Συρία. Το κείμενο υπογράφουν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος.
Μάνος Φραγκιουδάκης 22 Οκτωβρίου 2019 14:03
Με την παρουσία του επικεφαλής της αντιπροσωπείας του κουρδικό PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) στην Ελλάδα, Ιμπραήμ Μουσλέμ, παρουσιάστηκε η κίνηση ενάντια στην Τουρκική εισβολή στην Συρία και αλληλεγγύης στους Κούρδους και τον Συριακό Λαό.

"Αυτόν τον καιρό οι εισβολείς στοχεύουν όχι μόνο στην γενοκτονία των Κούρδων αλλά προσπαθούν να εξοντώσουν και Άραβες και γενικότερα όσους αντιστάθηκαν αυτά τα χρόνια. Η Ροζάβα ήταν ένα παράδειγμα για το πως οι λαοί μπορούν να ζουν αρμονικά στη Μέση Ανατολή. Αυτό το πείραμα ενόχλησε τους πάντες. Το καθεστώς της Συρίας, το καθεστώς Ερντογάν, τις μεγάλες δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Πολεμήσαμε σαν Κούρδοι τον ISIS. Μια σειρά ισλαμιστές του ISIS πλέον συνεργάζονται με τον τουρκικό στρατό. Έχουμε συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία. Από την εισβολή έχουν σκοτωθεί 120 άμαχοι, ανάμεσα τους 33 παιδιά και συνολικά έχουν εκτοπιστεί 300.000 άνθρωποι" είπε ο γιατρός Ιμπραήμ Μουσλέμ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του PYD στην Αθήνα. Ακόμη, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την συμπαράσταση του αυτές τις ημέρες στον κουρδικό λαό. "Οι Έλληνες μας έχουν συμπαρασταθεί με τον ίδιο τρόπο που μας συμπαραστέκονται οι Κούρδοι στον υπόλοιπο κόσμο", τόνισε.
Παρόντες στην εκδήλωση και ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο Αλέκος Αλαβάνος, η Ειρήνη Πορτάλιου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αλλά και η Νάντια Βαλαβάνη που μάλιστα παρουσίασε και το κείμενο με τις 87 υπογραφές. Μεταξύ των ανθρώπων που υπογράφουν, είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος και μια σειρά πανεπιστημιακών, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, επιστήμονες, ευρωβουλευτές και δημοσιογράφοι.
"Αυτές τις ημέρες σε ένα τοπίο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σκηνή της ακραίας βίας των φανατικών ισλαμιστών και μιας αιματηρής εμφύλιας σύγκρουσης με πολλαπλά μέτωπα, με βαρύ ανθρώπινο κόστος και με τη δημιουργία ενός ατελείωτου ρεύματος απελπισμένων προσφύγων, η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε εικόνες κόλασης που δημιουργεί η παράνομη εισβολή της Τουρκίας σε Συριακό έδαφος" αναφέρει αρχικά το κείμενο αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό που ζητά να τερματίσει η τουρκική εισβολή στη Συρία.
" Για λόγους στοιχειώδους ανθρωπισμού, για λόγους υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου και της ακεραιότητας της Συρίας, για λόγους αλληλεγγύης προς τον βασανισμένο κουρδικό λαό, για λόγους αυτοπροστασίας και διαφύλαξη της ειρήνης στην περιοχή μας, σας καλούμε να συμμετέχετε και να στηρίξετε τις δραστηριότητες της Κίνησης μας για Αλληλεγγύη στους Κούρδους και τον Συριακό λαό, Ειρήνη και Ασφάλεια στην Α. Μεσόγειο" υπογραμμίζεται στο κείμενο.
Όπως ανακοίνωσε ο Κωστής Παπαδιγενόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης, η πρώτη δράση της κίνησης πολιτών που ξεκινάει από σήμερα, είναι η συγκέντρωση χρημάτων για να ενισχυθούν οι κουρδικές οικογένειες και τα παιδιά που έχασαν στον πόλεμο τις οικογένειες τους.
NEWS247.GR
Ιδρύεται η Κίνηση για τον Τερματισμό της Τουρκικής Εισβολής στη Συρία. Το κείμενο υπογράφουν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος.