Ηέλτιος Net

Αγαπητοί φίλοι,
Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.
Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.
Μίκης Θεοδωράκης (1-12-2010)
Share |

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

PresentWorld (λίστα αναπαραγωγής)

PresentWorld (λίστα αναπαραγωγής)

Πανόπουλος Βασἰλειος

Το δικό μας ΟΧΙ ! , ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 25-10-2012

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

06.03.2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΠ – ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ



Κεντρική Επιτροπή ΚΑΠ





To Kίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ εκφράζει την λύπη του για τον χαμό του προέδρου Ούγκο Τσάβες και τα συλλυπητήρια στους οικείους του και τον λαό της Βενεζουέλας.

Αυτό δεν το κάνουμε τυχαία, αλλά από λόγους συναισθηματικούς οι οποίοι προκύπτουν από  καθαρά πολιτικούς και ουσιαστικούς λόγους.

Ο αγώνας και η προσπάθεια του προέδρου Τσάβες για Εθνική Ανεξαρτησία της Βενεζουέλας πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για κάθε πατριωτική – εθνική κυβέρνηση του κόσμου.

Η διαχρονική του προσπάθεια και μάλιστα με ορατά αποτελέσματα, να στηριχτεί το κράτος της Βενεζουέλας στις δικές του δυνάμεις, αξιοποιώντας τον εθνικό της πλούτο, κόντρα στην ξένη εξάρτηση, την οικονομική υποδούλωση και τον Αμερικάνικο κυρίως ιμπεριαλισμό, είναι η μόνη σωστή και ρεαλιστική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί απ’ την Ελλάδα.

Η φροντίδα της κυβέρνησης Τσάβες για τα λαϊκά στρώματα και τους φτωχούς, τα προγράμματα στέγασης και περίθαλψης, η δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία και παιδεία, είναι μόνο μερικές απ’ τις κατακτήσεις της πατριωτικής κυβέρνησής του.

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη αγωνίζεται απ’ τον Δεκέμβριο του 2010 για παρόμοια υψηλά πατριωτικά ιδανικά που συνοψίζονται στις παρακάτω φράσεις:
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Αντίσταση, Απαλλαγή, Ανεξαρτησία, Ανάπτυξη

Κεντρική Επιτροπή 
Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ
6/3/2013

La tumba del guerrillero (a los guerrilleros del fmln 1989)

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ