Ηέλτιος Net

Αγαπητοί φίλοι,
Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.
Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.
Μίκης Θεοδωράκης (1-12-2010)
Share |

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Τσιαντής Κώστας- Ομιλία στη ΣΠΙΘΑ Πεντέλης


ΣΠΙΘΑ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
http://spitha-heltios.blogspot.com
email:cotsiant@live.com
Ημερομηνία 13-6-2011
Κώστας Ν. Τσιαντής





Φίλοι Συμπολίτες,
1. Ως  Σπίθα Ραφήνας-Πικερμίου χαιρετίζουμε  τη σημερινή συγκέντρωση της Σπίθας Νέας Πεντέλης-Πεντέλης-Μελισσίων (Γεώργιος Αλαϊάδης) και  ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας. με το θυμό των αγανακτισμένων, κύρια των νέων, που πλημμυρίζουν τις πλατείες,  για να αντισταθούν  στο Μνημόνιο, στην Υποδούλωση και την ξένη Κατοχή. Για να αντισταθούν  στην  Κυβέρνηση της Ντροπής, που  παραβιάζοντας το Σύνταγμα, ξεπουλάει την πατρίδα μας και εξαθλιώνει το λαό μας.

2. 'Ένας χρόνος πέρασε από την ψήφιση του 1ου Μνημονίου, που κι  οι πέτρες ακόμα ομολογούν την αποτυχία του. Κι όμως έρχονται να μας επιβάλλουν σήμερα και δεύτερο Μνημόνιο, ζητώντας μάλιστα συναίνεση. Τους απαντάμε. «Φύγετε Τώρα! Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ.  Έξω η Τρόικα, Κάτω η Κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος»

3. Είναι χρόνια τώρα που η Νέα Τάξη- η παγκοσμιοποίηση- έχει βάλει στόχο και υπονομεύει συστηματικά τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, τα εθνικά μας δίκαια, την εθνική μας ασφάλεια.   Σήμερα περνά στο τελευταίο της στάδιο: στη συντριβή του κοινωνικού μας ιστού και στη μεταβολή μας σε χώρα ανέργων και εξαθλιωμένων, με στόχο να κάμψει την αντίσταση μας στην εισβολή των  αρπαχτικών που επιζητούν την ολοκληρωμένη λεηλασία του εθνικού μας πλούτου.
Αυτός είναι ο λόγος που μας κάνει να  βροντοφωνάξουμε σήμερα «ΟΧΙ και στο Νέο Μνημόνιο», που θα βάλει το μαχαίρι ακόμα πιο βαθειά στις σάρκες του Λαού μας. Όχι στα εκβιαστικά διλλήματα που συνεχίζουν την πολιτική της Χρεωκρατίας, της παραίτησης από τις ασυλίες  εθνικής κυριαρχίας και του εθνικού ξεπεσμού.  ΟΧΙ. Την οικονομική κρίση δεν θα  την πληρώσει ο λαός, επειδή δεν είναι o λαός αυτός που τη γέννησε.  
Για το λόγο αυτό  δεν επιτρέπουμε στους πολιτικούς υπηρέτες της Νέας Τάξης-  των διεθνών τραπεζιτών και κερδοσκόπων- να μας προσβάλλουν, να μας προσομοιάζουν  με τους κλέφτες και να μας αποκαλούν  τεμπέληδες, όταν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, δουλεύουμε περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους!

4. Βρισκόμαστε απέναντί τους κι αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική τους.
Βρισκόμαστε απέναντί  τους, επειδή δεν αποδεχόμαστε το γκρέμισμα της δημόσιας παιδείας το γκρέμισμα της δημόσιας υγείας, και το γενικό ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.
Βρισκόμαστε απέναντί  τους, επειδή  με τα μέτρα και τη λαίλαπα των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις δεν μας επιτρέπουν να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που αναλάβαμε, μέσα στο πλαίσιο της νόμιμης συνταγματικής τάξης.
Βρισκόμαστε απέναντί τους, επειδή με τα επαίσχυντα  μέτρα  ανατρέπουν το σχέδιο ζωής μας, κλέβουν τον ιδρώτα μας, κλίνουν μαγαζιά και   επιχειρήσεις, πετάνε  εργαζόμενους στο δρόμο, βγάζουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια μας, οδηγούν την κοινωνία μας στη διάλυση και τη νεολαία σε απόγνωση.

5. Γνωρίζουμε  πια πως  οι Λύσεις στα προβλήματά μας μπορεί να προέλθουν Μόνο από εμάς. Γι αυτό κάνουμε  στόχους του αγώνα μας για τη Νέα Ελλάδα: (1) Τη σύνταξη και την έγκριση από το λαό Νέου Συντάγματος,  που θα εξασφαλίζει το Πολίτευμα της πραγματικής και άμεσης Δημοκρατίας, (2) Τη διαμόρφωση μιας ανεξάρτητης  εξωτερικής πολιτικής, που θα κατοχυρώνει τα εθνικά συμφέροντα, (3) Την αναθεώρηση όλων εκείνων των συμφωνιών με το ΝΑΤΟ, που υπονομεύουν την εθνική μας κυριαρχία. (4) Την ακύρωση όλων των δεσμευτικών συμβάσεων- συμφωνιών που υπέγραψε η Κυβέρνηση του Μνημονίου, (5) Τη σύναψη Δανείων και Επικερδών Συμφωνιών με κάθε χώρα, Ανατολική, Δυτική, Βόρεια ή Νότια, που θα δεχτεί να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο, (6) Την απαίτηση των πολεμικών επανορθώσεων από την Γερμανία. (7) Την αξιοποίηση του ορυκτού και  υποθαλάσσιου πλούτου  της χώρας, ξεκινώντας με την οριοθέτηση  της ΑΟΖ, (8) Την εφαρμογή ενός  Νέου Προγράμματος Οικονομικής Ανάπτυξης -Κοινωνικής Ανόρθωσης- και Πολιτικής Αναγέννησης.
Διεκδικούμε, παράλληλα προς αυτά, την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της Παρακμής και την υπέρβαση των παραδοσιακών κομματικών διαχωριστικών γραμμών, προκειμένου να Ανοικοδομήσουμε τη  Νέα Ελλάδα. 

7. Ως Σπίθα Ραφήνας-Πικερμίου βρίσκουμε σήμερα της ευκαιρία  να ανακοινώσουμε ότι περί το τέλος του μηνός Ιουνίου θα γίνει  στο Πικέρμι  η πρώτη μας ανοιχτή συγκέντρωση. Η ακριβής ημερομηνία και ο τόπος θα γνωστοποιηθούν από τις Ιστοσελίδες μας στο Διαδίκτυο, καθώς και με   αφίσες που θα τοιχοκολληθούν σε τούτη την πλατεία.
Σας προσκαλούμε στη συγκέντρωσή στο Πικέρμι  και σας καλούμε να δώσετε σ’ αυτή το αγωνιστικό σας παρόν. Γιατί όπως τόνισε απ΄τη Θεσσαλονίκη ο Μίκης Θεοδωράκης: «Η Ελευθερία δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται».  Και κερδίζεται με την παλλαϊκή συστράτευση και την Ενότητα του  αγώνα. Αυτός είναι  σήμερα ο δρόμος μας μέσα στην Ευρώπη!