Ηέλτιος Net

Αγαπητοί φίλοι,
Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.
Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.
Μίκης Θεοδωράκης (1-12-2010)

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Κώστας Τσιαντής- Εξωτερικές σχέσεις και πολιτική

''Η εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα δεν είναι η εσωστρέφεια αλλά το άνοιγμά της στον κόσμο και η ενεργός παρουσία της στην Ευρώπη. Ιδιαίτερα η οικονομική πρόταση που πρέπει να τεθεί ως  διεκδικητικός στόχος από την Ελλάδα[19],[20] πρέπει να τεθεί από κοινού  με τους άλλους δοκιμαζόμενους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου και φυσικά την Κύπρο. Με τον τρόπο αυτό  και όχι ομφαλοσκοπούσα  θα βρει τους φίλους της[21],[22] και θα οικοδομήσει τις συμμαχίες της. Η αποφασιστικότητα και η εμπιστοσύνη στον ορθό Λόγο είναι η έξοδος από την τραγωδία΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: