Ηέλτιος Net

Αγαπητοί φίλοι,
Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.
Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.
Μίκης Θεοδωράκης (1-12-2010)

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΌ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ στη Γαλλία του Γ. Βαρουφάκη (10-9-2016):


Ο αμερικανός πρέσβης στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών λίγες βδομάδες μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μια πρώτη τηλεπικοινωνία με τον υπουργό οικονομικών των ΗΠΑ. 

Σε κάποια σημείο της συνομιλίας τους ο πρέσβης απευθυνόμενος στο Βαρουφάκη του λέει: 
-Πρέσβης: Κύριε Υπουργέ πρέπει να υπογράφετε αυτά που σας φέρνουν!
-ΓΒ: Κύριε πρέσβη, εκλέχτηκα για να μην υπογράφω ό,τι μου φέρνουνε. Βλέπετε αυτό την πλατεία εκεί πέρα (πλατεία Συντάγματος)? Ειναι ο φυσικός μου τόπος όπου διαδήλωνα εναντίον αυτού του γραφείου. Μπορεί κάποια μέρα να βρεθώ πάλι εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: