Ηέλτιος Net

Αγαπητοί φίλοι,
Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.
Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.
Μίκης Θεοδωράκης (1-12-2010)

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

C.Tsiantis-DiEM25
Φίλες  και φίλοι,
Δε μπορώ να σταθώ ήσυχος.  Η οδύνη γύρω μας  κι η ανακύκλωση της πολιτικής ανοησίας με συντρίβουν.  Γι’ αυτό:  Με το Γιάνη πηγαίνω, που τον κυνηγούν τα σκυλιά, γιατί τολμά να μιλά για Δημοκρατία. Με το Γιάνη πηγαίνω γιατί σκέφτομαι: Τί βλέπει και για ποιόν ανθίσταται και δέρνεται καθημερινά αυτός ο άνθρωπος?
 Ναι, με το Γιάνη πηγαίνω,  την επιστήμη, την τόλμη και την αρετή, που γεννάνε από τα σπλάχνα της γης μας το μεγάλο ποτάμι. Εμείς είμαστε  αυτή η γη κι ο ουρανός,  που η ιστορία μας κληρονόμησε του όπλο του πολίτη για να φυλάμε το αξίωμα του ανθρώπου στην Πνύκα των αιώνων. Καιρός να εγερθούμε. Δεν υπάρχει αυτόματος πιλότος στη μοίρα μας. Ας αναλάβουμε ξανά το ρόλο μας για να ξαναχτίσουμε  τη ζωή μας και το μέλλον μας. 
Dear Europeans, comrades and friends…I’ m requesting your support..

Δεν υπάρχουν σχόλια: